TRANSFERNIEUWS FEYENOORD: CAMBUUR LEGT VOORSTEL VOOR VAN DEN BELT OP TAFEL

Feyenoord kan Thomas van den Belt slijten aan SC Cambuur, zo meldt 1908.nl. De 23-jarige middenvelder kreeg recentelijk te horen dat hij mag vertrekken uit De Kuip en is ook niet afgereisd naar Oostenrijk met de selectie van de Rotterdamse club. Feyenoord en Cambuur gaan nu om tafel over de toekomst van Van den Belt.

Van den Belt doorliep de jeugdopleiding van PEC Zwolle, waar hij doorbrak en vorig jaar voor ongeveer 850.000 werd verkocht aan Feyenoord. In zijn eerste seizoen voor de Rotterdammers kwam de controleur slechts elf keer in actie. Hierin was hij niet trefzeker en gaf hij daarnaast ook geen assists.

Na een matig eerste jaar bij Feyenoord heeft de club besloten om Van den Belt te laten vertrekken. Cambuur heeft zich volgens de laatste informatie gemeld bij de Rotterdamse club en een eerste voorstel op tafel gelegd. Het is niet bekend of het om een huurdeal of een definitieve transfer gaat, maar daar zal de komende tijd over onderhandelt worden.

Indien Cambuur Van den Belt definitief wil overnemen, moeten de Friezen diep in de buidel tasten. "De Rotterdammers weten dat Van den Belt altijd zijn waarde heeft gehouden en willen de investering terugzien", schrijft 1908.nl. Dit komt neer op een transfersom van 850.000 euro. Van den Belt vertegenwoordigt momenteel een Estimated Transfer Value (ETV) van 1,3 miljoen euro.

Met een definitieve transfer zal Cambuur door de waarschijnlijke vraagprijs van Feyenoord hoe dan ook zijn record voor duurste aanwinst moeten breken. Het huidige record staat op naam van Sylvester van der Water, die twee jaar geleden voor 550.000 euro werd overgenomen van Orlando City.

Van den Belt zag eerder al Thijs Jansen van Feyenoord naar Cambuur vertrekken. De doelman werd voor 100.000 euro aangetrokken. Naast de jonge sluitpost treft Van den Belt ook een bekende in de directie van de Friese club. Vader Gerald is namelijk al sinds december 2016 financieel directeur bij Cambuur.

2024-07-25T11:43:10Z dg43tfdfdgfd